Webshop Keurmerk
Al meer dan 10 jaar ervaring
Voor Particulieren en Bedrijven
De ballonnenspecialist uit de Zaanstreek!

Door Jordy, 24 mei 2016

Balloonzone voor mens, dier en milieu

Wanneer heliumballonnen worden opgelaten voor bijvoorbeeld een evenement, bruiloft of uitvaart levert Balloonzone als professioneel ballonnenbedrijf alleen milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare latexballonnen welke worden opgelaten zonder lint vanuit een net, of met in water oplosbaar lint. Als bedrijf zijn wij voortdurend bezig om te bekijken hoe wij onze producten zo milieuvriendelijke kunnen maken en leveren. Balloonzone zijn mooi, leuk, vrolijk en gezellig en worden door Balloonzone gelevert zonder schade toe te brengen aan mens, dier en/of milieu.

1. Een ballon is niet van plastic

De meest voorkomende misvatting is dat een ballon van plastic is. Dat is niet het geval. Er bestaan twee soorten ballonnen: latex ballonnen en folieballonnen. Alleen latex ballonnen worden gebruikt bij oplatingen. Een latex ballon wordt gemaakt van het sap van de rubberboom en doet er ongeveer net zo lang over als een eikenblad om te vergaan. Een latex ballon is dus 100% biologisch afbreekbaar.

2. Latex ballonnen doden geen dieren

De media beweren dat dieren gedood worden door latex ballonnen. Feitelijke bewijzen ontbreken hiervoor. Zelfs na vier jaar intensief onderzoek hebben onderzoekers geen enkele studie kunnen vinden die de bewering dat latex ballonnen dodelijk zijn ondersteunt.
De Universiteit van Miami voerde twee studies uit die bewijzen dat latex ballonnen niet schadelijk zijn voor het milieu, noch dodelijk zijn voor dieren. In deze studies werden doelbewust stukken van latex ballonnen aan zeeschildpadden gevoerd. De opgegeten latex werd in alle gevallen ook weer door de schildpadden ontlast. Geen van de schildpadden stikte in de ballonnen.

3. Ballonwedstrijden of oplatingen zijn niet milieubelastend

Professionele ballonleveranciers gebruiken uitsluitend 100% latex ballonnen en laten deze op vanuit een net, zonder linten, touwtjes, clips of andere voorwerpen eraan bevestigd en een in water oplosbaar lint. Uitzondering hierop is het gebruik van gerecycled papieren kaarten voor ballonwedstrijden. Deze ballonkaartjes zijn volledig afbreekbaar in het geval ze bijvoorbeeld als onderdeel van een ballonwedstrijd toch ergens achterblijven.
Als de klant zelf ballonnen oplaat, dan luidt het nadrukkelijke advies om de ballonnen niet te clusteren en kaarten te gebruiken van gerecycled papier, die met een afbreekbaar en in water oplosbaar lint aan de ballonnen bevestigd worden. Het gebruik van snelsluiters wordt altijd afgeraden.

Laat een bericht achter

Tekst

* Verplichte velden