Webshop Keurmerk
Al meer dan 10 jaar ervaring
Voor Particulieren en Bedrijven
De ballonnenspecialist uit de Zaanstreek!

Door Jordy, 18 juli 2017

Trouwen ouderwets? Zeker niet!


Is het met elkaar trouwen en samen in het huwelijksbootje stappen ouderwets? Zeker niet! Nog steeds dromen zes op de tien jonge mensen nog steeds van een huwelijk.

Vooral meisjes dromen over trouwen

Natuurlijk lekker cliche, maar het zijn vooral de meisjes die nog steeds dromen over het trouwen (heeft misschien iets te maken met een princessenjurk?). Maar ook hoger opgeleiden willen nog steeds trouwen. Ongeveer zes procent van de jongeren wil niet trouwen, dit zou te maken kunnen hebben met de vele scheidingen van afgelopen jaren. Dit schrikt natuurlijk toch af.

Zijn je ouders  nog steeds getrouwd

Steeds meer jongeren groeien op in een gescheiden gezin. Veel kinderen hebben hun eigen ouders uit elkaar zien gaan. Het blijkt dat de wil om zelf later te trouwen ook zeker afhankelijk is van hoe het huwelijk van je ouders was. Ongeveer driekwart van de jongeren van wie de ouders nog getrouwd zijn willen zelf ook trouwen. In tegenstelling tot ongeveer de helft van de jongeren met gescheiden ouders.

Trouwen doe je uit liefde

De meeste jongere willen trouwen uit liefde. Dit is zeker niet altijd zo geweest. Praktische zaken als bijvoorbeeld kinderen was een reden om trouwen. Helaas is het ook zo, dat tegenwoordig vaker wordt gescheiden. Ongeveer 60 procent va de getrouwde stellen zegt voor altijd bij elkaar blijven, maar ongeveer de helft wil alleen bij elkaar blijven zolang het goed gaat.

Trouwen in de gemeente Zaanstad

Wil je meer informatie over trouwen in de gemeente Zaanstad?
Kijk dan eens op www.zaanstad.nl

Meer weten of ballonnen, helium ballonnen of ballondecoratie voor tijdens een bruiloft?
Kijk dan een op onze speciale bruiloftpagina

 

Laat een bericht achter

Tekst

* Verplichte velden