Ballonnen wedstrijd

Volledig milieuvriendelijk een ballonnen wedstrijd organiseren? Dat kan!

Een ballonnen wedstrijd organiseren voor kinderen is altijd een geslaagde activiteit. De spanning wie komt er het verst en wordt mijn kaartje terug gestuurd. Waar zullen de ballonnen terecht komen, Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Belgie of toch Spanje? De kinderen zullen het geweldig vinden om mee te doen aan de ballonnen wedstrijd en daarbij geeft het ook een geweldig mooi gezicht wanneer alle ballonnen worden opgelaten.

Meer weten over onze producten?

Vul in het formulier uw gegevens in en geef aan welke producten u voor uw gelegenheid wilt bestellen.Wij sturen u vervolgens een offerte op maat.

VRAAG EEN OFFERTE AAN

Voor vragen kunt u ons ook bellen of mailen.

+31 75 642 80 30 info@balloonzone.nl

Waarom een ballonnen wedstrijd met Balloonzone organiseren?

Balloonzone kan voor u zowel de benodigde helium ballonnen, als de wedstrijdkaartjes voor u leveren en bezorgen op de door u gewenste locatie en op de door u gewenste tijd. Het enige dat u hoeft te doen is de helium ballonnen en de wedstrijdkaartjes ui

 • 100% mileuvriendelijke ballon oplatingen
 • Professioneel ballonnen bedrijf
 • Full-Service - Wij nemen u het werk uit handen
 • Eerlijk en deskundig advies
 • Klant en Kwaliteit altijd op de eerste plaats!
 • Lid van branchevereninging De Groene Ballon !
Al onze ballonnen zijn gemaakt van milieuvriendelijke producten
Balloonzone is een verantwoordelijk ondernemend ballonnenbedrijf en is daarom aangesloten bij de branchevereniging De Groene Ballon. Als erkend lid van De Groene Ballon gaat Balloonzone bewust om met ballonnen, verantwoord voor mens, dier en milieu.

Balloonzone en uw ballonnenwedstrijd

Balloonzone kan voor u zowel de benodigde helium ballonnen, als de wedstrijdkaartjes voor u leveren en bezorgen op de door u gewenste locatie en op de door u gewenste tijd. Het enige dat u hoeft te doen is de helium ballonnen en de wedstrijdkaartjes uitdelen.
Het is ook mogelijk om de gehele organisatie van de ballonnenwedstrijd door Balloonzone te laten verzorgen. Wij delen de helium ballonnen en de wedstrijdkaartjes uit aan de deelnemers, en wij zullen er voor zorgen dat alles goed en soepel verloopt.

Is het slecht voor het milieu en dieren om ballonnen op te laten?

Als professioneel ballonnenbedrijf levert Balloonzone voor de ballonnenwedstrijden uitsluitend 100% biologisch afbreekbare latex ballonnen. De wedstrijdkaartjes zijn van biologisch afbeekbaar gerecycled papier welke worden bevestigd aan de ballonnen met in water oplosbare linten.
Een ballonnen wedstrijd van Balloonzone is dus volledig veilig en goed voor mens, dier en milieu!

Ballonwedstrijden zijn niet milieubelastend

Professionele ballonleveranciers gebruiken uitsluitend 100% latex ballonnen en laten deze op vanuit een net, zonder linten, touwtjes, clips of andere voorwerpen eraan bevestigd en een in water oplosbaar lint. Uitzondering hierop is het gebruik van gerecycled papieren kaarten voor ballonwedstrijden. Deze ballonkaartjes zijn volledig afbreekbaar in het geval ze bijvoorbeeld als onderdeel van een ballonwedstrijd toch ergens achterblijven.

Als de klant zelf ballonnen oplaat, dan luidt het nadrukkelijke advies om de ballonnen niet te clusteren en kaarten te gebruiken van gerecycled papier, die met een afbreekbaar en in water oplosbaar lint aan de ballonnen bevestigd worden. Het gebruik van snelsluiters wordt altijd afgeraden.

Is een ballon van plastic?

De meest voorkomende misvatting is dat een ballon van plastic is. Dat is niet het geval. Er bestaan twee soorten ballonnen: latex ballonnen en folieballonnen. Alleen latex ballonnen worden gebruikt bij oplatingen. Een latex ballon wordt gemaakt van het sap van de rubberboom en doet er ongeveer net zo lang over als een eikenblad om te vergaan. Een latex ballon is dus 100% biologisch afbreekbaar.

Latex ballonnen doden geen dieren!

De media beweren dat dieren gedood worden door latex ballonnen. Feitelijke bewijzen ontbreken hiervoor. Zelfs na vier jaar intensief onderzoek hebben onderzoekers geen enkele studie kunnen vinden die de bewering dat latex ballonnen dodelijk zijn ondersteunt.
De Universiteit van Miami voerde twee studies uit die bewijzen dat latex ballonnen niet schadelijk zijn voor het milieu, noch dodelijk zijn voor dieren. In deze studies werden doelbewust stukken van latex ballonnen aan zeeschildpadden gevoerd. De opgegeten latex werd in alle gevallen ook weer door de schildpadden ontlast. Geen van de schildpadden stikte in de ballonnen.

Wilt u meer informatie?

Heeft u vragen over onze diensten of wilt u een offerte laten opstellen? Maak hieronder een keuze uit de contactopties.

Waarom u kiest voor Balloonzone

 • Ballondecoratie voor Trouwen, Recepties en Bruiloften
 • Ballondecoratie voor een Geboorte, een Babyshower of een Kraamfeest
 • Ballondecoratie voor een Verjaardag of een Jubileum
 • Ballondecoratie voor Openingen, Events of ter Promotie
 • Ballonnen wedstrijden en Helium ballonnen
 • Ballonnen Bedrukken met tekst of logo